top of page

Ge känslorna utrymme och tid till eftertanke

Att bara vara är väl lite en bristvara i dagens hektiska tillvaro. Men det är ack så nyttigt. Inte bara för oss människor utan även för våra hundar. De tvingas ofta leva i samma pulserande tempo som vi gör.


När man flänger från det ena till det andra ger man inte hjärnan och kroppen möjlighet att bearbeta alla intryck och känslor. Så är det för hundarna också. Det är så lätt att tänka aktivitet hela tiden, när man ofta kanske bara skulle behöva stanna upp och ge plats åt känslor och inre upplevelser.


Om jag aldrig ger plats åt mina känslor så hinner jag knappt reflektera över vad jag känner, och än mindre hinner jag vara i känslorna och lära mig att hantera dem. Om hunden inte får möjlighet att få stanna upp och ta in allting som händer, lära känna sina egna känslor och lära sig bra sätt att hantera dem så är risken stor att den antingen blir impulsiv och agerar direkt eller att den vänder känslorna inåt och lämnar dem obearbetade.


Så stanna upp, sätt dig på en sten i skogen, eller på en parkbänk. Låt hunden få ta in allting i lugn och ro. Ljud, dofter, synintryck. Var tyst, man behöver inte alltid prata. Tystnad ger utrymme för andra sinnen. Avled inte hela tiden med godis, det stör denna process. Ge tid till eftertanke och väx lite på insidan tillsammans i er tysta stund. <344 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page